Lijfrente

Lijfrente

Lijfrente opbouwen

Wilt u uw pensioen verbeteren? Wij adviseren u over opbouwen van een aanvullend pensioen met een lijfrente. Bel voor persoonlijk advies 0172 - 245 955 of vraag een offerte aan.

Offerte lijfrente

Wat is lijfrente?

Een lijfrente is een levensverzekering die u afsluit om extra pensioen te sparen of om vervroegd met pensioen te gaan. Met een lijfrente legt u nu geld in om een extra kapitaal op te bouwen voor uw pensioen. U kunt bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag opzij zetten om zo een extra pensioen te sparen. Door een vroege start met de lijfrente heeft het uw ingelegde geld langer de tijd om te renderen en bouwt u een hogere lijfrente uitkering op.

Lijfrente fiscaal aftrekbaar

De lijfrente kan fiscaal aftrekbaar zijn. Zo kan u dus extra belastingvoordeel opbouwen, dit maakt de lijfrente extra interessant.

Waarom lijfrente afsluiten?

Met een lijfrente bouwt uw fiscaal voordelig een extra pensioen voor later op. Dit kan handig zijn als:

  • Uw opgebouwde pensioen is te laag
  • U wilt eerder stoppen met werken

Een te laag pensioen kan bijvoorbeeld komen omdat u zelfstandig ondernemer bent of veel verschillende werkgevers heeft gehad.

Opbouwfase pensioen: lijfrente sparen

Een lijfrente bestaat uit twee fasen: de opbouwfase en de uitkeringsfase.

Tijdens de opbouwfase heeft u verschillende lijfrenteverzekeringen die u kunt afsluiten. U kunt kiezen voor een periodieke (maandelijkse of jaarlijkse) premie of een eenmalige premie. Ook kunt u kiezen om uw lijfrente te beleggen of te verzekeren voor een gegarandeerd eindkapitaal. Door de lijfrente te beleggen kan uw een hoger rendement behalen, maar loopt u ook een hoger risico. U kunt bij ons ook kiezen voor een verzekerde lijfrente. Hierbij bent u zeker van een gegarandeerd eindkapitaal. Aan deze garantie zit wel een extra premie verbonden.

Het opgebouwde bedrag blijft op u rekening staat tot de afgesproken einddatum. Tot die tijd staat uw geld vast, maar kan u de lijfrente wel aftrekken van de belasting. Vanaf de afgesproken einddatum uw opgebouwde lijfrente beschikbaar voor uitkering.

Uitkeringsfase pensioen: lijfrente uitkeren

Na de opbouwfase kan u de lijfrente die u heeft gespaard, laten uitkeren. U kunt kiezen voor een levenslange uitkering of een tijdelijke uitkering. Een levenslange uitkering wordt uitgekeerd tot aan het overlijden. Bij een tijdelijke uitkering wordt er minimaal 5 jaar uitgekeerd. U heeft ook de mogelijkheid om een verzekering bij overlijden af te sluiten. Dit houdt in dat indien uw overlijdt, uw nabestaanden nog steeds een periodieke uitkering zullen krijgen. Wij adviseren uw graag over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie.

Advies lijfrente opbouwen

Vanwege de vele keuzes die u kunt maken, is vakkundig advies over lijfrentes onmisbaar. Buro Zwiers adviseert u graag over de mogelijkheden om lijfrente op te bouwen. Bel voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek met 0172 - 245 955 of vraag een offerte aan zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Offerte aanvragen